Moj Zivot

Beograd, 12 januar 1982. Tog dana sam se rodio. Tog dana moji roditelji su dobili drugog sina. Moj brat Aleksandar je tada imao 6 godina. On je bio moj idol, pratio sam ga svuda, sve sto je on radio, radio sam i ja. Nosio sam njegove majice, i ako su bile 3 puta vece. Ne mogu da prestanem da se smejem kada se setim tih dana. Porodica je veoma vazna za mene, moja mama Olgica i moj otac Miodrag su me ucili da postujem svakoga, da u teskim trenutcima budem spreman da preuzmem odgovornost i da nikada ne lazem. Religija je takodje veoma vazna za mene. Ja sam Pravoslavac, ali postujem ljude drugih vera.

Odrastanje

Kada sam imao sedam godina odlucio sam da igram fudbal. To je bio moj izbor i otac je vrlo brzo shvatio da sam ozbiljan. Iako sam zeleo da budem napadac od pocetka sam igrao kao golman. Prvu sezonu sam igrao u FK Zarkovo, a posle toga sam presao u FK Rad. To mi je bilo daleko od kuce, 1,5 sat voznje, menjao sam 2 autobusa i trolejbus. Ponekad me je otac vozio, radio je kao taksista. Na putu za trening sam radio svoj domaci zadatak. Bio sam solidan djak, ne najbolji, ali ni najgori. Sve se promenilo posle smrti mog oca, umro je kada sam imao 12 godina. Odjednom sam izgubio najboljeg druga, sa njim sam uvek razgovarao o svemu. Kada mi je otac umro, ja sam preuzeo odgovornsot za moju porodicu jer mi je majka bila jako bolesna. Svi su mislili da ce i ona umreti. To je bio tezak period za mene jer nisam hteo da izgubim i majku! Od fudbala nisam mogao da zivim, pa sam odlucio da pocnem da radim. Zeleo sam da dokazem ocu da mogu da se brinem o svojoj porodici. Cetiri godine sam radio, trenirao fudbal i isao u skolu. Nikada ni dan nisam izostao. Ponekad sam bezao iz skole da bih mogao da stignem na posao. Radio sam na gradjevini, prodavao odecu i na kraju hamburgere. Nisam mogao da spavam jer nisam imao vremena, samo bih otisao kuci da ostavim novac, a spavao bih u autobusu na putu za trening.

Prvi ugovor

Nije trebalo mnogo vremena da u klubu primete da samnom nesto nije uredu. Mislili su da koristim drogu, ali me je bilo sramota da kazem istinu. Jedan dan, neko iz kluba me je video da prodajem hamburgere, tada sam morao da kazem istinu. Imao sam 16 godina, klub je odlucio da mi da stipendijski ugovor. To je bilo dovoljno da prezivim. Dve godine kasnije potpisao sam ugovor na 5 godina.

Ponosni tata

U junu 2007 sam potpisao ugovor sa Belgijskim klubom AA Gent. 19 januara, pet meseci pre odlaska u Belgiju postao sam otac. Nije mi bilo lako u pocetku u Belgiji, mnogo su mi nedostajale supruga Maja i cerka Masa. 14. Maja 2009 Masa je dobila sestru Miu. Pocetkom decembra 2011 godine, moja zena Maja i ja, smo dobili sina: Luka. Ja sam najsrecniji otac na svetu.

Ne samo u mom privatnom zivotu, vec i u karijeri za sada sve ide dobro. Velika je cast igrati za reprezentaciju svoje zemlje. Steta je sto nismo uspeli da se kvalifikujemo na EURO 2012. U novembru 2011 god. sam promenio klub: Club Brugge. Nije bila laka odluka, ali sam dobio priliku da potpisem ugovor na 4,5 godine sa jednim od najvecih belgijskih klubova.

Poslednje, ali ne i najmanje vazno, zeleo bih da se zahvalim navijacima. Bez vase podrske ne bih dostigao ono sto jesam do sada. Nadam se da cemo u buducnosti imati jos mnogo prilika za radovanje. Jos jednom HVALA VAM!

Bojan

Webdesign: Bjorn Decock - Foto's: Bruno Fahy